Još jedan u nizu Edukativno-ekološki kamp pod nazivom „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona održan je od 11.10. 2019. do 13.10. 2019. u hotelu „Staza“ na Bjelašnici u organizaciji Udruženja Eco Active Natura, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.
Učesnici Edukativno-ekološkog kampa su bili učenici II i III razreda srednjih škola:
Srednja hemijska škola, Tuzla,
Građevinska škola, Tuzla,
Mješovita srednja škola, Živinice i
Mješovita srednja škola, Lukavac.
Kao i svaki put do sada, uz pomoć projektnog tima i volontera, nastavne aktivnosti je realizovao stručni kadar: mr. Maida Haskić, dipl. ing. hemije, profesorica naše škole, i dr. Zlatan Hamza, uposlenik Službe za zaštitu i unapređenje životne sredine Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, i Enis Omerčić, ekspert za zaštitu okoliša Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Holavedsgymnasiet i Srednja škola za okoliš i drvni dizajn 

 

Više pročitajte ovdje.

 

U okviru izvođenja praktične nastave učenici III-razreda, smjer lugar-čuvar šuma i lovišta i šumarski tehničar posjetili su Lovačko udruženje „Trnovo“. Članovi rukovodstva Lovačkog udruženja "Trnovo" upoznali su učenike sa radom i organizacijom udruženja, te planom gospodarenja lovištem kojim ovo udruženje gazduje. Izvodili su radove na održavanju lovnotehničkih i lovnouzgojnih objekata u lovištu koristeći profesionalne husqvarne motorne pile 372 xp kao i profesionalnu zaštitnu opremu čime se želi ukazati na bezbjednost rada u šumarstvu uz vrhunske motorne uređaje i opremu. U pratnji učenika bili su profesori Dario Pintarić i Naser Gegić. Nakon obavljenje edukacije i zadate aktivnosti učenicima i profesorima je upriličen ručak, te druženje u Lovačkom domu „Selmo Turković“ u Bašcima.