priznanjeMostar, 07.12.2019. godine

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodijelilo je Priznanje JU Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn za 
prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju.
Priznanje za školu je uručila ministrica prof.dr. Elvira Dilberović pedagogici škole Semiri Karapuš.

yaresullalahUčenice naše škole su 05.12.2018. godine u pratnji profesora vjeronauke Muamera Imamovića prisustvovale je programu kojeg su pripremili učenici srednjih škola Kantona Sarajevo u okviru manifestacije Selam Ya Resulallah, a održan je u kino sali općine Novi Grad. Učenice su uživale u lijepim izvedbama ilahija i poemama o Muhammedu a.s. i druženju sa vršnjacima iz drugih škola.

 

yaresullalah3yaresullalah2

zaposljavanjeDom mladih, Skenderija, 30.11.2018. godine

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, srednjim stručnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom Komorom Kantona Sarajevo organizirala je Sajam zapošljavanja u Domu mladih.

Učenic/ce Srednje škole za okoliš i drvni dizajn zanimanja tehničar hortikulture, šumarski tehničar, stolar i tapetar-dekorater predstavili su se sa modelima namještaja koje proizvode na praktičnoj nastavi, kao i sa uređajima koji se koriste u šumarstvu, te sa vještinama izrade cvjetnih aranžmana i sklapanja namještaja.

Posjetitelji sajma su izuzetno zadovoljni sa prezentiranim, a budući poslodavci će sigurno imati priliku da zaposle kvalitetne i stručne mlade ljude. 
U pratnji učenika/ca bili su pomoćnik direktora Ibrahim Karačić sa nastavnicima Muamerom Šarcem, Harisom Krupalijom i Naserom Gegićem.

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti.

zaposljavanje2zaposlajvanje3