priznanjeMostar, 07.12.2019. godine

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodijelilo je Priznanje JU Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn za 
prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju.
Priznanje za školu je uručila ministrica prof.dr. Elvira Dilberović pedagogici škole Semiri Karapuš.

yaresullalahUčenice naše škole su 05.12.2018. godine u pratnji profesora vjeronauke Muamera Imamovića prisustvovale je programu kojeg su pripremili učenici srednjih škola Kantona Sarajevo u okviru manifestacije Selam Ya Resulallah, a održan je u kino sali općine Novi Grad. Učenice su uživale u lijepim izvedbama ilahija i poemama o Muhammedu a.s. i druženju sa vršnjacima iz drugih škola.

 

yaresullalah3yaresullalah2

dandrzavnostiU prostorijama naše škole 27.11.2018. godine, upriličena je svečanost povodom obilježavanja Dana državnosti BiH. Nakon intoniranja himne, te obraćanja direktora, učenici naše škole raznovrsnim programom pokazali su iskrene emocije koje osjećaju prema svojoj domovini. U programu prožetom recitalima, dramskim odlomcima, pjesmom i plesom, gosti i učenici naše škole mogli su uživati u osvrtu na najveće vrijednosti koje predstavljaju našu domovinu. Voditeljski par Ema Pirić i Eldar Vrabac proveli su nas kroz zanimljive sadržaje. Učenici Šutković Lamija i Zdravko Nogić historijskim tekstom podsjetili su nas na značaj ovog datuma. Umjetničkim kazivanjem učenice Ajra Hrustemović i Ajla Totić svojim književnim tekstom istaknule su nesvakidašnjost bh. prostora. Dramsko-recitatorska skupina, učenici Amar Drugovac, Hafsa Mulalić, Nihad Džanko i Džemil Durmo, osebujnom interpretacijom ukazali su na ljubav i istinski osjećaj domovinske pripadnosti. Veseli tonovi priredbe proizilazili su iz muzikalnosti i ritmičnosti naših učenika: Berine Kadić, Dalile Jamak i Erdala Brutusa. Stihovi su nosili snažnu poruku mira i zajedništva. Plesna skupina, koju čine Arduana Sudar, Amina Džanko i Jasmina Delić, izvela je kompoziciju baletnih, gimnastičarskih i modernih pokreta. 
Našim učenicima, roditeljima i profesorima želimo sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo se svim učenicima i profesorima koji su učestvovali u pripremi ovog zanimljivog programa.

dandrzavnosti2dandrzavnosti4dandrzavnosti6dandrzavnosti7dandrzavnosti5

dandrzavnosti8

 

dandrzavnosti11

 

dandrzavnosti10

zaposljavanjeDom mladih, Skenderija, 30.11.2018. godine

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, srednjim stručnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom Komorom Kantona Sarajevo organizirala je Sajam zapošljavanja u Domu mladih.

Učenic/ce Srednje škole za okoliš i drvni dizajn zanimanja tehničar hortikulture, šumarski tehničar, stolar i tapetar-dekorater predstavili su se sa modelima namještaja koje proizvode na praktičnoj nastavi, kao i sa uređajima koji se koriste u šumarstvu, te sa vještinama izrade cvjetnih aranžmana i sklapanja namještaja.

Posjetitelji sajma su izuzetno zadovoljni sa prezentiranim, a budući poslodavci će sigurno imati priliku da zaposle kvalitetne i stručne mlade ljude. 
U pratnji učenika/ca bili su pomoćnik direktora Ibrahim Karačić sa nastavnicima Muamerom Šarcem, Harisom Krupalijom i Naserom Gegićem.

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti.

zaposljavanje2zaposlajvanje3

ekologijaNastavak uspješne saradnje sa Udruženjem za pomoć i razvoj - HAJDE i ove godine je podržan sa značajnim sredstvima iz granta Općine Novo Sarajevo. Tom prilikom je predsjednica Udruženja Lejla Brulić uručila HD kameru sa stalkom za potrebe snimanja video uradaka naših učenika i nastavnika tokom trajanja projekta Ekologija, energija, budućnost 3, uz koordinaciju nastavnice mr.Maide Haskić.
Nakon završetka projekta EEB3 škola će u trajno vlasništvo dobiti ove kvalitetne artikle.
Hvala Udruženju HAJDE I hvala Općini Novo Sarajevo.