vozim1Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize iz Unsko-Sanskog kantona je održalo radionicu u okviru Projekta “Vozim iako ne hodam“.
Radionica je namjenjena učenicima završnih razreda u cilju edukacije i prenvencije iz oblasti sigurnosti u saobraćaju. Podizanje svijesti o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u saobraćaju kao što je prekoračenje brzine, upotreba alkohola i opojnih droga, nevezivanje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje glavna je svrha ovog Projekta.
Autentične priče učesnika koji su doživjeli saobraćajnu nesreću i njihovo otvoreno i srdačno obraćanje ostavili su snažan emotivni doživljaj na sve učesnike radionice.
Možemo samo da zahvalimo našim gostima na čelu sa g. Alagom Hozanovićem – koordinatorom projekta, koji su nesebično podijelili svoje teške priče kako bi uticali na svijest mladih ljudi i spriječili tragične bilanse saobraćajnih nezgoda.
Ovim je naša škola podsjetila na Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koji se ove godine obilježava 18.novembra.

vozim3vozim2