13.05.2017. godine
 Godine koje su prošle nisu ljude promjenile mnogo, tako kažu naši nekadašnji maturatni, učenici koji su pohađali našu školu od 1998-2002.  godine. Bila su to teška, ali njima jako draga vremena, u kojima su sticali osnovna znanja - na početku u uslovima skromne radionice u  Paromlinskoj ulici, pa do moderno opremljene škole na Vilsonovom šetalištu. Nakon petnaest godina okupili su se da obilježe ovaj lijepi jubilej,  podsjete se tog posebnog perioda svog života sa puno radosti, prvih ljubavi, manjih ili većih razočarenja, ali svakako, vremena u kojima su se  stekla i izgradila prijateljstva za cijeli život.


 U subotu, 13.05.2017.godine, generacija šumarskih tehničara i tehničara hortikulture , prisustvovali su času Odjeljenske zajednice u  prostorijama škole, razmjenili sjećanja na lijepe trentke provedene u školskim klupama, sjetili se svojih kolega ali i profesora koji su im  predavali. 


 Borovina Hatidža, Kajanija Ajla, Milavica Alma, Škobić Vera, Lemeš Mersiha, Sabljić Darija, Alić Amel, Berbić Senad,Ćiva Mirnes, Dervišević  Irmel, Fatić Anel,Halilović Nedžad, Hožić Mahir, Hršumović Edis, Polovina Kemal, Smajić Adis, Šišić Muamer, Žutić Mirnel su sa radošću došli, neki čak iz Travnika, Vareša , Ilijaša, ... 
Nakon prozivke učenika, uslijedilo je predstavljanje vlastitog životnog puta koji je slijedio nakon srednjoškolskog obrazovanja. Interesantna je i različitost zanimanja koja su odabrali nakon naše srednje škole. Osim šumarskih stručnjaka, kojih je najviše, imamo i ekonomista, pravnika, politologa, trgovaca, ugostitelja, profesionalnih vojnika..Po njihovim riječima, škola je dala odlične osnove koje su pomogle da dalje biraju profesionalni put.


Nakon zvaničnog dijela, druženje se nastavilo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi obližnjeg restorana, gdje nam se pridružila i njihova profesorica Bosanskog jezika, Sabina Šehović.
Kao razrednik, ponosna sam na ljude u koje su izrasli, na prijateljstvo koje njeguju, na odanost instituciji iz koje su izašli kao maturanti. 
Naredni sastanak je zakazan za pet godina, 2022. godine. Obećanje je dug, rekli su..


Razrednica, Veljović Zehra.