Odjeljenje: IV-F

Učenici:  Azemović Sajda, Halilović Tea, Dervišić Edin, Džanković Tarik, Gačanin Bakir, Livadić Eldar, Muratović Kerim, Terzo Tarik, Sjenar Elvedin, Kazazovic Haris, Lokvančić Nerman, Ibrišević Mustafa i Rizvanović Amar


Razredni starješina: Aldijana Adilović

 

Rastajemo se, generacijo! 
Ovdje sve počinje. Desila su se velika prijateljstva, prve igre, prve prepreke, prve ljubavi, prve svađe…i sve uspomene koje se nikad neće zaboraviti. One se vežu za ovu školu i moje drugare iz razreda. Sada stojimo na prekretnici života...Hvala svim profesorima koji su bili uz nas ove četiri godine, našoj razrednici Aldijani koja nam je bila prijatelj, drug, pa onda razrednica. Ljutili smo je, veselili je, al' opet smo bilo njeni. Ništa joj nije preostalo nego da bude sa nama do kraja i ostala je. Nije bilo pitanja i zahtjeva kada joj se obratite, a da ne nađe neko riješenje. Svi naši profesori najprije su nas učili životnim lekcijama, pa tek onda lekcijama iz knjige i stvarno smo postali zreli ljudi, odrasli.
Nedostajat će nam razgovori sa našim prof. Sokolovićem. Falit će nam samo jedan čas kada nam da zadatak, pa ostane vremena da se „razbacamo“  po učionici i slušamo njegove priče iz srednjoškolskih dana. Nedostajat će nama i  malo straha i brige oko prof. Gušića. Mnogo je vlažnih dlanova bilo razmisljajući kako uraditi njegov zadatak. No, ni njemu nije bilo lahko. Profesor se čudio našim pitanjima i često su ga dovodila do ludila. Ne biste vjerovali šta sve čovjek zna. A tek profesorica Čavčić?  Kaže nam: „Tiho“, a onda ponovi: „Pa rekla sam vam tiho“ i u krug sa nama bezbrižnim i nestašnim.
Danas kada stojimo na toj raskrsnici, shvatamo da moramo dalje. Ostaju nam lijepe uspomene i žal što nismo posljednje dane sjedili u školskoj klupi i čuli veliko zvono, izašli i na Vilsonovo i veselili se, pa dobro isplakali i otišli na posljednju zajedničku kafu. Tužni smo jer nismo zaplesali u zamišljenim haljinama i dugo biranim odijelima. Falit će nam ta uspomena. Ali jedno je ostalo. Prijateljstvo koje će nas uvijek spajati i predstavljati sponu kad god se sretnemo. Hvala svi profesorima, hvala za sve lijepe dane. Nadamo se da nećete zaboraviti odjeljenje IV-F.
                     

 Azemović Sajda