Proteklog vikenda Bužim je bio domaćin XI državnog festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola kojeg organizira Udruženje nastavnika i saradnika srednjih tehničkih škola Federacije BiH. Domaćini ove manifestacije, Mješovita srednja škola “Hasan Musić” i Općina Bužim ugostili su osam stotina takmičara i oko 300 mentora-nastavnika. Tradicionalno takmičenje srednjih tehničkih i stručnih škola održano je po 11. put u našoj zemlji, a učenici su se takmičili u četiri discipline. Na Festivalu rada predstavile su se škole iz trideset i četiri grada iz cijele Bosne i Hercegovine, a na kraju takmičenja najboljima su dodijeljene nagrade i priznanja. 
Naši učenik Aldin Vladavić osvojio je treće mjesto u konkurenciji zanimanja-stolar, a prvo mjesto učenik Mario Filipović u konkurenciji zanimanja-tehničar finalne obrade drveta. Izložbeni radovi bili su učenika Almina Ivazovića, Nihada Kurtovića i Muamera Šahića.
Učenici su bili u pratnji pomoćnika direktora Ibrahima Karačića i mentora-nastavnika Senaida Gušića kojima upućujemo iskrene čestitke, a našim učenicima veliko bravo za ostvarene rezultate i uspješno predstavljanje škole.